Tips!

 

Vergoedingsmogelijkheden voor een coachingstraject

Je hebt behoefte aan coaching en wilt graag precies weten welke vergoedingsmogelijkheden er zijn. Gelukkig zijn er meerdere manieren om toegang te krijgen tot een coachbudget.

Optie 1: Als je in loondienst bent: check je cao
Vakbonden en werkgevers (in o.a. de bankensector) zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Goed nieuws, want de kans is aanwezig dat in uw CAO een coachbudget is opgenomen. Dit bedrag is dan iedere jaar voor jou gereserveerd door je werkgever en kan na overleg met je werkgever vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. Het meest voorkomende bedrag is 500,- per jaar. Je kunt je CAO online vinden of bij uw HR manager opvragen.

Optie 2: Ga de mogelijkheden na bij je HRM adviseur
HRM of personeelszaken beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling zeer goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door personeelszaken! Heb je nog niet om een coachbudget gevraagd? Je kunt sowieso alvast een gratis oriëntatie gesprek plannen. Je kan dan met mij (tijdens het gratis kennismakingsgesprek) uitdenken hoe je jouw coachbudget met je HRM adviseur kunt bespreken. De coach kan tevens een passende offerte voor de HRM adviseur maken waarin duidelijk het nut en doel van de coaching staan vermeld.

Optie 3: Ga de mogelijkheden na bij je manager of de directeur
Soms gaat niet de HRM adviseur over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar je manager of zelfs de directeur. Ook in dit geval kan je gerust eerst een gratis oriëntatie gesprek plannen zodat ik je kan helpen met een plan en een offerte voorstel die jij kan overleggen met je directeur of leidinggevende.

Optie 4: Belastingaftrek voor ondernemers
Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Wil je graag advies over hoe je dit het beste kan doen?

Optie 5: Belastingaftrek voor particulieren
In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding afgetrokken worden van de belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op je (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht én het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro. Vraag dit na bij je belastingadviseur of bij de belastingdienst.

Optie 6: Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Mocht je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben en ons coachtraject gebruiken om weer aan de slag te gaan is de kans zeer groot dat jouw volledige coachtraject vergoed wordt. Ook dit kan je het beste vooraf informeren bij jouw verzekering.

Optie 7: Subsidies van het UWV
Kijk voor een actueel overzicht van de UWV subsidies op hun website.

Graag zie ik je graag voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 

Adresgegevens


Hatertseweg 39
6533 AB Nijmegen

mobiel:
06-2463 6965
e-mail:
info@maxkuppers.nl
website:
www.maxkuppers.nl
contactformulier