Probeer deze invalshoeken eens bij solliciteren en je motivatiebrief

Het is niet altijd gemakkelijk om een motivatiebrief te schrijven. De concurrentie is moordend en als de recruiter meer dan tweehonderd cv’s ontvangt, moet je creatief uit de hoek komen zodat je cv niet in de prullenbak belandt.

Als je geen voorstander bent van een creatief cv, moet je op een andere manier positief opvallen. Hier zijn zes originele invalshoeken voor je motivatiebrief. Zo trek je de aandacht van de recruiter vanaf de eerste regels.

 1. Gebruik cijfers

Beknopte maar grote getallen zijn een goede manier om je prestaties aan te brengen.

Voorbeeld: 640 uur. 50 vrijwilligers. 8 weken. Dat is wat er nodig is voor de organisatie van de jaarlijkse tentoonstelling in Utrecht. Ik heb veel ervaring bij het organiseren van grote en succesvolle evenementen en respecteer dan ook altijd de deadlines. Daarom ben ik geschikt voor de functie van Special Event Manager.

2. Citeer

Het kan een cliché lijken, maar wanneer je het correct gebruikt, springt een citaat meteen in het oog. Kies een citaat dat iets vertelt over je ervaring, je passie en de functie waarvoor je solliciteert.

Probeer deze invalshoeken eens in je motivatiebrief

Voorbeeld: Stephen R. Covey zei “Verantwoordelijkheid creëert reactiesnelheid”. Als ervaren manager denk ik dat verantwoordelijkheid de sleutel is tot succes in een professionele omgeving. In alle managementfuncties die ik uitvoerde, moedigde ik mijn medewerkers aan hun verantwoordelijkheid te nemen voor zowel hun successen als hun fouten.Dat is waarom mijn manier van leidinggeven perfect past bij deze functie.

3. Vertel een anekdote

Door een persoonlijk verhaal te vertellen, krijgt de recruiter de kans om een facet van je persoonlijkheid te leren kennen. Omdat de zoektocht naar de juiste kandidaat niet enkel gaat om het juiste profiel vinden, maar ook een collega die goed past binnen het bedrijf.

Voorbeeld: Toen ik heel jong was, ben ik gepassioneerd geraakt door basketbal. Het is niet alleen omdat ik van de sport zelf houd, maar ook gefascineerd ben door de cijfers achter de scores. Door mijn passie voor sport en cijfers, denk ik dat ik de ideale kandidaat ben voor de functie van Data Analist.

4. Praat over je passies

Om te weten te komen waarom je gekwalificeerd bent voor de functie, moet de selecteur begrijpen waarom je voor deze carrière koos. Hij zoekt gepassioneerde kandidaten, want zij zijn het meest gemotiveerd.

Voorbeeld: Content marketing, sociale media en onderzoek zijn mijn gebieden van expertise, maar ook mijn passies. Dat zijn essentiële competenties voor elke professional in digitale marketing. Deze passies, gecombineerd met mijn enthousiasme, maken van mij de ideale kandidaat voor de functie Digitale Media Managers bij ABC Marketing.

5. Doe alsof je de baan al hebt

Als je je motivatiebrief schrijft, beeld je dan in dat je de baan al hebt, en vertel waarom je voor dit bedrijf gekozen hebt, zoals je het aan een collega zou vertellen tijdens de koffiepauze.

Voorbeeld: Toen ik zag dat Account Solution een vacature had, wist ik dat ik moest solliciteren. Ik heb altijd deel willen uitmaken van een bedrijf waar je effectief een verschil kunt maken als accountant. Niet alleen zijn de klanten interessant, maar ook de missie van het bedrijf sluit helemaal aan bij mijn waarden.

6. Kort en krachtig

Vergeet niet dat de recruiters geen tijd hebben om alle brieven (uitgebreid) te lezen. Een korte maar krachtige motivatiebrief kan zeer doorslaggevend zijn en zal ervoor zorgen dat de recruiter jouw brief zeker leest.

Voorbeeld: De natuur en ontwerpen zijn mijn twee grootste interesse. Ik leg daarom graag uit waarom mijn ervaringen met design het milieu kan beschermen.

Bron: Intermediair juli 2014

Sollicitatietraining Nijmegen

Wil jij je kansen verbeteren? Kies voor een sollicitatietraining in Nijmegen afgestemd op jou. Ik geef individuele sollicitatietrainingen, gericht op vaardigheid en (zelf)inzicht. Woon jij in de regio regio Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Elst, Malden, Groesbeek en omliggende plaatsen. Neem dan gerust contact op.

 

 

Adresgegevens


Hatertseweg 39
6533 AB Nijmegen

mobiel:
06-2463 6965
e-mail:
info@maxkuppers.nl
website:
www.maxkuppers.nl
contactformulier